VNO-NCW en overheid waarschuwen bedrijven

Image

Nog 66 dagen te gaan en het is 1 januari 2021 en Brexit is een feit. Nog steeds zijn er bedrijven die niet zijn begonnen met de voorbereidingen voor Brexit. “We weten nog niet precies wat de nieuwe situatie wordt”, zeggen sommigen.

De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn nog steeds gaande, dus wat dat betreft klopt die uitspraak, maar alleen gedeeltelijk. Wat er ook uit de onderhandelingen komt, er zijn een aantal zaken zeker: er komt een harde grens tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie en er komen grenscontroles, douanedocumenten, vergunningen en certificaten bij die eerst niet nodig waren, of moeten worden ge-update.

VNO NCW waarschuwt: Het is tijd om je voor te bereiden

“De overgangsperiode is 1 januari afgelopen. Dan valt de guillotine. Je moet nu aan de slag, je hebt nog negen weken om je voor te bereiden.”, vertelde Winand Quaedvlieg van VNO-NCW aan de NOS vorige week. 

Veel bedrijven zijn misschien afgeleid door alle perikelen rondom het coronavirus in de afgelopen maanden.

Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt: Maak je klaar voor Brexit

Sigrid Kaag, de minister van Buitenlandse zaken, heeft bedrijven en ondernemers vorige week een brief gestuurd om hen aan te moedigen voorbereidingen te treffen voor de Brexit. De boodschap is uit alle hoeken dezelfde: wat er ook uit de onderhandelingen komt, bereid je voor op nieuwe processen en kijk goed naar je operatie en analyseer welke delen van je bedrijf geraakt zullen worden. Je vindt de brief hier.

Customs Support zegt: wij helpen je klaar te zijn voor de Brexit

Bij Customs Support zijn we klaar voor de Brexit. Om er voor te zorgen dat jij er ook klaar voor bent organiseren we een webinar. In onze Get Ready for Brexit! webinar leggen we je uit hoe automatisering en integratie je helpen in de voorbereidingen op wat komen gaat. Naast onze digitale oplossing gaan we ook in op de stappen die je moet nemen om volledig compliant te zijn. 

Registreer nu voor het Get Ready for Brexit! webinar.