Webinar: Wat Brexit heeft veranderd voor import- en exportdocumentatie

Image

Sinds 1 januari 2021 is er veel veranderd voor ondernemingen die handel drijven tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk is niet langer lid van de Europese Unie. Dit betekent het einde van de vrije stroom van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk.

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een handelsovereenkomst gesloten die onlangs door het Europees Parlement is geratificeerd. De douaneautoriteiten aan beide zijden hebben nieuwe processen en procedures ingevoerd, wat gevolgen heeft voor bedrijven aan beide zijden.

63% van de bedrijven voelt Brexit-impact

De Nederlands-Britse Kamer van Koophandel concludeert dat bijna tweederde van de bedrijven in Nederland en het Verenigd Koninkrijk negatieve gevolgen ondervindt van Brexit. Voor bedrijven in de logistieke sector ligt dit percentage zelfs op 80 procent.

Hindernissen bij import en export

Veel van de hindernissen waarmee bedrijven na de Brexit worden geconfronteerd, hebben te maken met de nieuwe douaneprocedures en de documenten die nodig zijn om je goederen aan te geven en ze zonder vertraging door de douane te laten passeren.

Wat is er veranderd voor import- en exportdocumenten?

DocuSign, een ontwikkelaar van e-handtekeningtechnologie, heeft een webinar georganiseerd om in te gaan op de problemen waarmee bedrijven te maken krijgen bij het importeren en exporteren tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.

In dit webinar wordt DocuSign's Area Vice President Charlie Weijer bijgestaan door Customs Support's Director of Innovation & Information Technology Bardo Schütz en Bird&Bird's advocaat Goran Danilović om de veranderingen in douanedocumentatie als gevolg van Brexit te bespreken. Bardo zal ook uitleggen hoe de digitalisering van douaneprocessen de efficiëntie van het logistieke operatie kan verhogen, en tijd kan besparen, zowel op kantoor als aan de grens.

Kom luisteren naar Bardo, Charlie en Goran op dinsdag 18 mei om 12 uur CEST. Je kunt hier registreren.